Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ στα πλαίσια του ρόλου του ως φορέα προστασίας του περιβάλλοντος προωθεί συμμετοχικές δράσεις με οικολογικό περιεχόμενο και εφαρμόζει σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης για μαθητές.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ ως πιστοποιημένος φορέας από το υπουργείο παιδείας (αρ.πρωτ.37682/γ7/01-04-2010 απόφαση του υπουργείου παιδείας για την ένταξη του συνδέσμου στο πρόγραμμα «σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (αγωγής σταδιοδρομίας, αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής αγωγής, πολιτιστικών θεμάτων, comenius- leonardodavinci και etwinning) », υιοθετεί μια παιδαγωγική πρόταση, που συνδέει το σχολείο και τους μαθητές με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της, για τα οποία ενημερώνονται οι μαθητές , είναι σε θέση να τα αφομοιώσουν και να προτείνουν οι ίδιοι λύσεις χρησιμοποιώντας την κριτική τους σκέψη. η συγκεκριμένη δράση προετοιμάζει αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Συντονιστής: Μπανούσης Δημήτρης - Ειδικός Σύμβουλος ΠΕΣΥΔΑΠ

  • Γιόκαρη Έρρικα - Νηπιαγωγός
  • Λαζαράκη Λένια - Φιλόλογος
  • Μπαμπούρης Βασίλειος - Περιβαλλοντολόγος (MSc)
  • Παπαϊωάννου Βασιλική - Βιολόγος (MSc, MEd)
  • Παργινού Ειρήνη - Πτυχιούχος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας  (MSc)

Δείτε στο χάρτη τα Σχολεία που Υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους