Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 09:34

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ

Εμείς οι εργαζόμενοι κτηνίατροι και νοσηλευτές στο μοναδικό Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), που δίνουμε καθημερινά αγώνα για τη νοσηλεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια ενός ζώου την 23η Οκτώβρη του 2018 κατά τη διάρκεια χειρουργικής πράξης από ανακοπή καρδιάς.

Δηλώνουμε ότι η θνησιμότητα κατά τη διάρκεια ιατρικών πράξεων στο ΔΙΚΕΠΑΖ είναι πολύ μικρότερη από τους μέσους όρους που αναφέρει η παγκόσμια βιβλιογραφία.

Θεωρούμε αδιανόητο ένα περιστατικό θανάτου ζώου πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, που συμβαίνει και στα καλύτερα νοσοκομεία για ανθρώπους, να μηδενίζει την αδιάλειπτη προσφορά 15 ετών και τη νοσηλεία 36.000 αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτό το ατυχές περιστατικό για να χτυπήσουν την ύπαρξη του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Καταδικάζουμε την χειροδικία, την απειλή χρήσης βίας, τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και τις ανήκουστες ύβρεις που δεχτήκαμε από τον κ. Ανδρέα Πυλαρινό και τον κ. Αλέξη Χιόνη.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με αγάπη και ευαισθησία.