Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 16:09

Ενημερωτική συνάντηση με Εισαγγελείς στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ

Οι Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Αθηνών, αρμόδιοι για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ και του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ),  ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη.

 Ήταν μία συνάντηση εξαιρετικά παραγωγική, καθώς επεκτάθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, στα αδέσποτα ζώα και στις δράσεις της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ  ενημέρωσε τους Εισαγγελείς για την πλήρη αποκατάσταση του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού ραδιενεργών αποβλήτων και τη σπουδαιότητα του έργου για τη δημόσια υγεία, καθώς και για τον σχεδιασμό και τις δράσεις του Συνδέσμου ως προς την πυρασφάλεια και την προστασία του όρους Αιγάλεω.

Επίσης, οι Εισαγγελείς ξεναγήθηκαν στους χώρους περίθαλψης και προσωρινής φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων και συνομίλησαν με εργαζόμενους.

Με θετικές εντυπώσεις και χαρά είδαν τον χώρο εκτόνωσης των αδέσποτων (Πάρκο Σκύλων) που πρόσφατα κατασκευάστηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και  η νομική σύμβουλος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Ειρήνη Μαρούπα

- «Το είδος της αποστολής τόσο του ΠΕΣΥΔΑΠ, όσο και του ΔΙΚΕΠΑΖ,  απαιτεί συχνή συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ και οι 22 δήμοι – μέλη του στην Αττική, προσβλέπουν σε μια ουσιαστική συνεργασία με τους αρμόδιους, με στόχο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρ. Γουρδομιχάλης.