Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 13:50

Σημαντικές αποφάσεις στην σύσκεψη του Α.Σ.Δ.Α. και του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Σε συντονιστές της πρωτοβάθμιας αναπτυξιακής πολιτικής με περιβαλλοντικούς όρους σε υπερτοπική κλίμακα αναδεικνύονται ο Α.Σ.Δ.Α. και ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. με τις προτάσεις, τις θέσεις αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την αναβάθμιση και περιβαλλοντική θωράκιση ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των διοικήσεων των Συνδέσμων, στις 15-11-2011, στην έδρα του Α.Σ.Δ.Α., με αντικείμενο την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών ευθύνης τους.

Συγκεκριμένα, μέσα σε κλίμα ενότητας και ομοφωνίας αναλύθηκε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο κάθε Σύνδεσμος στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον, καθώς και η δυνατότητα μεθοδικής και συντονισμένης συνεργασίας προς όφελος των Δήμων ? μελών και των πολιτών. Το πολιτικό απόσταγμα αυτής της συνάντησης εστιάζει στην ένταση δημιουργίας πρωτοπόρων και εποικοδομητικών συνεργασιών των δυο φορέων, όπου και με δεδομένο τον κομβικό ρόλο της Περιφέρειας θα είναι δυνατή η καλύτερη αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας. Σύντομα θα ακολουθήσει υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, όπου θα προσδιορίζεται κοινό πλαίσιο στόχων, για να μπορούν να εφαρμοστούν σχέδια και πολιτικές, σύμφωνα με τις σύγχρονες αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές επιταγές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. ο Πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσατσαμπάς και ο συντονιστής Γιώργος Κατσαντώνης, ενώ ο Α.Σ.Δ.Α. εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Ανδρέα Μποζίκα, τον γ.γ. Παναγιώτη Μπιτούνη και τον Διευθυντή του Μόσχο Διαμαντόπουλο.