Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 13:52

Πειραιάς και ΠΕΣΥΔΑΠ

Συνάντηση στο δήμο Πειραιά είχε αντιπροσωπεία του στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Κουβάτσος, η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Κορίνα Λαουλάκου και ο γενικός γραμματέας Σ. Διαμαντίδης με αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ από το πρόεδρο Γ. Γουρδομιχάλη και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Μ. Ευθυμιάδη δημοτικό σύμβουλο Κορυδαλλού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η προτεινόμενη τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΠΕΣΥΔΑΠ αλλά και η αναγκαιότητα παρέμβασης του δήμου Πειραιά για την επιτάχυνση των διαδικασιών και το ξεπέρασμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο σχέδιο άρδευσης του όρους Αιγάλεω αλλά και μεγάλων χώρων πρασίνου της ευρύτερης περιοχής από νερό της Ψυττάλειας. Στη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι και προτεραιότητες.

Ο Σ. Διαμαντίδης παρουσίασε το σχεδιασμό του Δήμου Πειραιά για μεγάλης κλίμακας δράσεις ανάπτυξης, η υλοποίηση των οποίων θα αλλάξει τα δεδομένα και θα εξασφαλίσει πόρους για χρηματοδότηση δράσεων σε άλλους τομείς της πολιτικής του δήμου.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αξιοποίηση κλαδεμάτων αλλά και άλλων υλικών για τη παραγωγή καθαρού κομπόστ που θα χρησιμοποιηθεί πρώτα και κύρια στη βελτίωση του εδάφους των χώρων πρασίνου των δήμων αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα πάνω από 80% των εδαφών αυτών απαιτούν άμεσα βελτίωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο σίγουρα θα αλλάξει η εικόνα με το ασθενικό αραιωμένο πράσινο στους χώρους αυτούς με ευνόητα οφέλη για το αστικό περιβάλλον.

Ο Γ. Γουρδομιχάλης ήταν πολύ ευχαριστημένος από την συνάντηση αυτή αφού όπως είπε η συμμετοχή του δήμου Πειραιά στον ΠΕΣΔΑΠ αποτελεί δύναμη και εγγύηση για το σύνδεσμο. Και τόνισε ότι η φιλοπεριβαλλοντική πολιτική του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου, έχει βάλει επιτέλους και το δήμο Πειραιά, στη κοινή προσπάθεια της αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί κανείς δε μπορεί να αγνοήσει τη δυναμική και τη θέληση του 3ου δήμου της χώρας.

Σχετικά Άρθρα