Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 08:56

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ. Σειρά παίρνει το Όρος Αιγάλεω

Εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

 

Τίτλος Εκδήλωσης: «Γνωρίζουμε το Όρος Αιγάλεω – Υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους»    

Σκοπός: Μετά την επιτυχή εκδήλωση απονομής βραβείων ο ΠΕΣΥΔΑΠ μετατοπίζει το χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων από το αστικό στο περιαστικό περιβάλλον, διοργανώνοντας εκδήλωση γνωριμίας και ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω, ενθαρρύνοντας την πεζοπορία μέσα σε ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση διαδρομή στο δασικό οικοσύστημα του βουνού. Αφετηρία της διαδρομής θα είναι ο επικίνδυνος ΧΑΔΑ Σχιστού, που αποκατέστησε ο ΠΕΣΥΔΑΠ και θα παρουσιάσει το έργο που παρήγαγε. Η από κοινού ανάδειξη των προβλημάτων του Όρους Αιγάλεω χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται και που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τονισθεί η αισθητική απόλαυση που προσφέρει το δάσος, η θετική παρέμβαση του στο μικροκλίμα της περιοχής και η αναγκαιότητα του για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης δυτικής περιοχής. Παράλληλα, με την πρωτοβουλία διαδηλώνεται η πάγια θέση της διοίκησης του Συνδέσμου για υπεράσπιση των δημοσίων εκτάσεων και ελεύθερων χώρων ως απάντηση στις απαράδεκτες διεκδικήσεις και καταπατήσεις τους από τρίτους.


Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 11.06.2017 στις 9:00 το πρωί        

 

Σημείο συνάντησης: Δίπλα στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ (Λεωφόρος Σχιστού πίσω από το ΒΙΠΑ) 

 

Μεταφορά στο σημείο συνάντησης: Από τις 8.30 το πρωί λεωφορεία θα μεταφέρουν ενδιαφερόμενους από την στάση «1η ΣΧΙΣΤΟΥ» (διασταύρωση λεωφόρου Σχιστού με λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη) στην αφετηρία του περιπάτου.

 

Μήκος διαδρομής: 6,84 χλμ

Εκτιμώμενος χρόνος διάρκειας περιπάτου: περίπου 3 ώρες   

Συντονισμός: ΠΕΣΥΔΑΠ     

Συμμετοχή φορέων: Δήμοι Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Περάματος και Αγίας Βαρβάρας, περιβαλλοντικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες 

 

Προσδοκώμενα αποτελέσματα:

  1. Διαδήλωση του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων για το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα για το Όρος Αιγάλεω, που είναι το τελευταίο φυσικό απόθεμα της υποβαθμισμένης Δυτικής Αθήνας.
  2. Υπεράσπιση των δημόσιων χώρων
  3. Δημιουργία αίσθησης συλλογικής ιδιοκτησίας για τους πολίτες
  4. Συμπαράσταση των Δήμων που βρίσκονται αντιμέτωποι με διεκδικήσεις και καταπατήσεις μεγάλων περιοχών του Όρους Αιγάλεω από τρίτους.